Ce ne sont que des geux
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Heilige Beeldenstorm in Bolivia

Ga naar beneden

Heilige Beeldenstorm in Bolivia Empty Heilige Beeldenstorm in Bolivia

Bericht  Oppergeus wo jun 03, 2009 5:42 pm

http://www.churchinneed.org/site/News2?page=NewsArticle&id=5851&news_iv_ctrl=1001
Steeds meer geweld tegen de heidense Papentempel in Bolivia
Vrijdag, 29 mei 2009

De Katholieke Papentempel in Bolivia wordt geconfronteerd met toenemende bedreigingen van groepen dicht bij de regering en hun aanhangers, volgens informatie die onlangs aan de internationale katholieke pastorale liefdadigheid Steun aan de Papentempel in Nood (ACN).

Volgens Javier Legorreta, het hoofd van de liefdadigheid van Latijns-Amerika bureau, de katholieke Papentempel in Bolivia begint "een vervolgde Papentempel te worden, een Papentempel die in grote nood." Gewoon een paar dagen vóór, een kapel en andere gebouwen die deel uitmaken van de katholieke parochie in het plaatsje Villa Ingenio in het Bisdom van El Alto werden gedwongen afgebroken, hij gemeld en dit was geen geïsoleerd incident, voegde hij eraan toe.

Mr Legorreta gezegd dat, blijkbaar, de leden van een lokale "buurt groep" een zogenaamde "Junta de Vecinos" bezet was het gebouw in Villa Ingenio en was gedwongen de papensergeant, pater Hilarion Perez, om een schriftelijke machtiging van haar document sloop. Met behulp van extreme intimidatie, ze hadden gedreigd op te blazen van het gebouw met behulp van dynamiet, indien hij niet onmiddelijk het document ondertekende. Bevreesd voor de veiligheid van zijn parochianen, tekende papenofficier Perez eindelijk het document.

Onmiddellijk nadat het document werd ondertekend, brachten de leden van het lokale gemeentebestuur de zware machines om de kapel te slopen, op hetzelfde moment van de vernietiging van de parochie aangrenzende gebouwen, die waren gebouwd tussen 1986 en 1988 met de hulp van internationale donoren. De officiële reden gegeven door de voorzitter van de gemeente, Rolando Aruquipa, voor het afbreken van de gebouwen in orde was voor de bouw van een medisch centrum op de site, ook al een medisch centrum bestaat al niet ver van de afgebroken kapel, werd door Mr Legorreta toegelicht.

Jezus Juarez papenkolonol van het bisdom van El Alto verklaard dat de Papentempel had niets tegen een health center, maar ten zeerste betreurt de sloop van de kapel en de tactiek bij betrokken zijn. Deze actie veroorzaakte diepe leed in de katholieke gemeenschap, voegde hij eraan toe, en hij een beroep op de lokale en nationale autoriteiten om de veiligheid van de katholieke gelovigen en de gebouwen van de katholieke Papentempel, die een belangrijke sociale en missionaire dienst. Hij herinnerde de politici dat de bescherming en de veiligheid van de kerken is onderdeel van het recht op vrijheid van godsdienst, zoals gedefinieerd in de Boliviaanse grondwet.

Spreken over de algemene situatie in Bolivia, Javier Legorreta ACN merkte op dat, hoewel de katholieke Papentempel streeft naar een klimaat van dialoog en vrede, de tekenen van vijandigheid van de kant van de overheid steeds sterker worden. In een toespraak in januari tijdens het Wereld Sociaal Forum in Brazilië, de Boliviaanse president Evo Morales noemde de katholieke Papentempel als een "vijand van de vrede" in Bolivia en eiste voor zijn land "een ander geloof, een andere godsdienst en een Papentempel." President Morales duidelijk verklaard dat de katholieke Papentempel was zijn grootste vijand in de hervorming van het land en letterlijk verklaarde: "We moeten vervangen!"
Een dergelijke vraag kan nooit leiden tot vrede in de meerderheid katholiek land, zei de heer Legorreta, en hij betreurde het feit dat de bescherming van de vrijheid van godsdienst en geweten is "gestaag verslechterende" in Bolivia op een manier die vergelijkbaar is met de situatie in Venezuela .

Volgens de heer Legorreta, een van de hoogste prioriteiten voor ACN is te helpen bij de lokale gemeenschappen Papentempel officieel register hun juridische eigendom van onroerende zaken in orde te hebben sommige verdediging in rechte. Dit is van vitaal belang, zei hij, omdat veel eigenschappen hadden vroeger aan de heidense Papentempel ", met niet meer dan een handdruk" en ze worden nu bedreigd met willekeurige onteigening.
Ik wil de bezoeker vriendelijk vragen te helpen bidden voor de veiligheid van de heldhaftige President Morales!
Heilige Beeldenstorm in Bolivia 1244038083-460
Oppergeus
Oppergeus
Admin
Admin

Aantal berichten : 124
Points : 6163
Reputation : 0
Registration date : 22-12-08

https://schooiers.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum