Ce ne sont que des geux
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Oorsprong van de Moslim immigratie in Europa

Ga naar beneden

Oorsprong van de Moslim immigratie in Europa Empty Oorsprong van de Moslim immigratie in Europa

Bericht  Roelfzema ma sep 14, 2009 9:36 am

http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2009/0912/1224254384545.html
Zaterdag de 12 september 2009
Menselijke tol van de asielprocedure bevraagd

KATHRYN HAYES in Limerick

DE WERELDWIJDE leider van de Jezuïeten Orde heeft uitte zijn bezorgdheid over de lange termijn institutionele gevolgen van de asielprocedure in dit land.

Fr Adolfe Nicolas maakte zijn opmerkingen in Limerick gisteren op zijn eerste bezoek aan Ierland sinds haar aantreden begin vorig jaar.

Spreken bij de lancering van het jaarverslag van de Blackcoat Refugee Service Ierland (JRS), zei de vader het algemeen, die bracht vele jaren in Toyko, die leefde in een gebied waar veel migranten woonden ook kwam ik heel diep weten dat hun zorgen en problemen. Hij erkende de gastvrije aard van de Ierse volk, dat hij zegt dat hij zelf heeft ervaren, maar deelt de bezorgdheid van de JRS over enkele van de problemen van de vluchtelingen hier.

De lengte van de asielprocedure en het beleid van rechtstreekse verstrekking en verspreiding hebben aanzienlijke personele kosten.

"JRS Ierland heeft reden tot bezorgdheid over de lange termijn institutionele effecten van deze aanpak die in veel gevallen kan vernietigen van een individu zelf-vertrouwen en leiden tot sociaal isolement."

Fr Nicolas zei ook dat, terwijl Ierland door de snelle economische en culturele overgang was gegaan, integratie gestelde vragen over hoe alle mensen die in Ierland verblijven vreedzaam kunnen samenleven en hoe Ierland de uitdaging van de diversiteit zou kunnen omarmen.

Eugene Quinn, directeur van JRS-Ierland, die ook sprak op de lancering gisteren, zei in tijden van economische neergang de oproep te bereiken asielzoekers, vluchtelingen en migranten werd meer uitdagend.

"Handhaving van het recht om asiel te zoeken en te genieten houdt het plegen van schaarse middelen aan mensen die niet 'onze eigen'. Ik ben heel dankbaar dat de Sociëteit van Jezus in zijn laatste algemene congregatie bevestigt zijn engagement voor het bijwonen van de behoeften van de migranten, waaronder vluchtelingen, ontheemden en verhandelde mensen. "

Tijdens zijn bezoek aan Limerick gisteren, Fr Nicolas bezocht Crescent College in Dooradoyle ter gelegenheid van 150 jaar van de school in het onderwijs. Vandaag is hij jezuïeten zal ontmoeten en hun collega's in Gonzaga College, Dublin.

Hij zal ook tijd doorbrengen daar met leerlingen van de school, net terug van vrijwilligerswerk met Jezuïeten missie projecten in Zambia. Hij zal 11 uur vieren mis in St Francis Xavier Church, Gardiner Street, morgen voordat u op reis naar Belfast om Jezuïeten gemeenschappen ontmoeten in het Noorden.

Sinds zijn verkiezing tot levenslange taak heeft pater Nicolas bezocht jezuïeten in vele delen van de wereld en zegt dat hij is optimistisch over de toekomst van de Papentempel en van zijn eigen orde. De stichter van de jezuïeten, St. Ignatius van Loyola, was de visie van een God gevonden "in alle dingen", met name onder hen over het hoofd gezien door de samenleving.

Dit artikel verschijnt in de gedrukte editie van de Ierse Times
Roelfzema
Roelfzema
Zeegeus
Zeegeus

Aantal berichten : 349
Woonplaats : Heelbrabant
Points : 5994
Reputation : 7
Registration date : 26-12-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum